+40 232 223 016      +40 758 084 132     

Bine ati venit


GARANTIE

 • Pentru toate articolele cumparate din magazinul nostru, oferim o garantie de 30 de zile de la data cumpararii, in conditiile respectarii tuturor recomandarilor de intretinere de mai jos si cu respectarea termenelor si conditiilor specificate in pagina Termeni si Conditii.
 • In cazul unor reclamatii, va rugam sa ne contactati cu ajutorul datelor de contact sau prin formularul de contact prezent pe site. 
 • Eticheta de compozitie si intretinere atasata produsului achizitionat din magazinul nostru, contine informatii utile privind spalarea si intretinerea produsului respectiv, astfel incat acesta sa nu sufere nici o deteriorare, insa nu ofera garantia ca produsul se va curata impecabil.
 • Pentru eventualele reclamatii va rugam sa folositi sectiunea de contact a acestui site. Click  aici pentru pagina de contact.

Cum „citim“ simbolurile specifice de pe etichetele produselor textile ?

Produsele textile sunt supuse unor tratamente de intretinere: spalare, clorurare, calcare, curatare chimica si uscarea la masina de spalat.

Daca simbolurile sunt taiate, atunci procesul respectiv este interzis cu desavarsire!

SPALARE

Vasul simbolizeaza tratamentul de spalare casnica (cu mana sau masina). Este folosit pentru a fumiza informatii referitoare la temperatura maxima de spalare, precum si la strictetea maxima a procedeului de spalare, astfel:

SFATURI PRACTICE: 

 • In scopul spalarii hainele se vor sorta in functie de nivelurile de tratament prescrise pe eticheta de intretinere ; 
 • Textilele noi colorate se vor spala separat prima data; 
 • Detergentul se va doza dupa instructiunile produsului. Hainele fine din fire de viscoza, poliester, poliacril si poliamida se vor spala la program protejat si nu se vor centrifuga, existand pericolul de sifonare; 
 • Articolele de lana se vor spala in program moderat si nu se vor stoarce; 
 • Hainele colorate se vor separa pe tonuri de culori, utilizand numai spalarea manuala; 
 • In toate cazurile se tine cont de recomandarea inscrisa pe eticheta.

 CLORURAREA

Albirea cu clor: se simbolizeaza grafic printr-un triunghi astfel:

Recomandare: clorurarea se foloseste de obicei pentru produsele textile de culoare alba pentru imbunatatirea gradului de alb. Este interzisa clorurarea la produsele textile colorate.

CALCAREA

Fierul de calcat simbolizeaza grafic calcarea casnica a produsului. Nivelurile de temperatura maxima sunt indicate prin unul, doua sau trei puncte plasate in interiorul simbolului, astfel:

Recomandari: 

 • Se va respecta in toate cazurile eticheta de intretinere. 
 • Calcarea la temperaturi ridicate (3 puncte) se utilizeaza la produse din bumbac sau in, se poate utiliza fierul de calcat cu aburi, sau umectarea, iar pentru cele lucioase sa utilizeaza pinza intermediara. 
 • Calcarea la temperaturi moderate (2 puncte) se aplica pentru tesaturi din lana, matase, poliester, viscoza si se va utiliza o panza intermediara umezita sau fier cu aburi. 
 • Calcarea la temperatura joasa (1 punct) se aplica pentru produse din poliacril, poliamida, (nylon), acetat. Nu se va utiliza abur la calcare.

CURATIREA CHIMICA

Cercul simbolizeaza curatirea chimica pentru articolele textile. El contine indicatii care corespund la diferite tratamente de curatire chimica, astfel:

USCAREA IN MASINA DE SPALAT CU TAMBUR ROTATIV 

Cercul inscris intr-un patrat simbolizeaza uscarea in masina de uscat cu tambur rotativ dupa un procedeu de spalare. Nivelurile de solicitari maxime sunt indicate prin unul sau doua puncte plasate in interiorul simbolului

Aceste informatii sunt prezentate cu titlu general. Compania noastra nu poate fi gasita raspunzatoare de folosirea eronata a acestor simboluri.

Despre etichetarea produselor textile

Chiar daca uneori deranjeaza, iar unii consumatori simt o stare de disconfort din cauza acestor „hartii“, etichetele informative la produsele textile sunt foarte importante, intrucat ofera consumatorului informatii esentiale privind modul de intretinere a produsului, iar producatorii sunt obligati, din punct de vedere legal, sa insoteasca produsul cu astfel de informatii. Informatiile de pe etichete vin, nu doar in ajutorul consumatorului, ci si in ajutorul curatatorilor chimice, simbolurile grafice fiind standardizate la nivel international.

Potrivit HG nr. 527/2007, eticheta produselor textile trebuie sa contina pe langa denumirea, marca de fabricatie, sediul producatorului sau al importatorului, denumirea de vanzare a produsului, principalele caracteristici tehnice si calitative, si indicarea modului de intretinere a produselor textile. Eticheta care specifica modul de intretinere al produsului textil este realizata dintr-un material textil rezistent in care, prin intermediul unor simboluri grafice simple si sugestive, standardizate, se prezinta recomandari privind intretinerea produselor respective. Indicarea modului de intretinere se face prin utilizarea simbolurilor prevazute in SR EN ISO 23758 : 2005. Acest standard contine elementele grafice si descrierea acestora referitoare la spalarea, stoarcerea, inalbirea, uscarea si curatarea chimica a produselor textile comercializate pe piata.

Etichetele care indica gradul de inflamabilitate al produsului textil sau instructiunile de curatare/spalare a acestuia, trebuie sa fie vizibile, inscriptionate permanent pe acesta si sa fie cusute bine pe materiale.

Pentru produsele textile din import, etichetarea si marcarea se efectueaza si in limba romana.

Denumirile, reprezentarile si specificatiile referitoare la continutul de fibre textile se scriu clar, lizibil si uniform - chiar si atunci cand produsele textile se ofera spre vanzare sau se vand consumatorului inclusiv cu ajutorul cataloagelor si a literaturii comerciale - pe ambalaje, etichete sau marcaje.

 

Cumparaturi Sigure

Comanda on-line si plateste cu cardul bancar. Platile sunt 100% securizate...

 
 

Asistenta telefonica

Solicita informatii Luni-Vineri 08.00 - 16.30, Tel 0232 223016, 0758 084132

 
Acest site folose┼čte cookies! Prin continuarea navigarii te declari de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informatii vezi Cookie policy page.
x